حوضچه دختر گبر
هر شهر گردشگر پذیر، که در ایران تعدادشان کم نیست، از تعداد زیادی جاذبه های گردشگری تشکیل شده است که سالانه تعداد بی شماری از توریست های داخلی و خارجی را به سمت خود جذب می کنند. جاذبه های گردشگری از ویژگی های مختلفی برخوردارند که باعث می شود آن جاذبه تبدیل به یکی از عناصر اصلی در گردشگری منطقه موجود در آن تبدیل شود. یکی از این ویژگی ها این است که شما تنها در مکانی که این جاذبه وجود دارد می توانید به آن دسترسی داشته باشید و از آن استفاده کنید. این بدان معنی است که برای مصرف محصول، مشتری باید ابتدا به آن محلی که جاذبه وجود دارد سفر کنید. این ویژگی باعث منحصر به فرد شدن جاذبه های گردشگری شده اند و جذابیت آنها را دو چندان کرده است. به همین دلیل سالانه افراد زیادی برای این که بتوانند به همچین ویژگی دست پیدا کنند دست به سفر می زنند. در ایران آثار تاریخی زیادی وجود دارند که به نوبه خود منحصر به فرد هستند. یکی از آنها، حوضچه دختر گبر اقلید است، که بعید به نظر می رسد مانند آن را در هیچ کجای دیگری پیدا کنید. اگر با این توصیفات علاقمند به دانستن بیشتر در مورد آن شدید مجله مستر بلیط را دنبال کنید.
حوضچه دختر گبر
این سازه تاریخی در شهر اقلید استان فارس قرار دارد و به سبب ساختار و ماهیت منحصر به فردش از مهم ترین جاذبه های گردشگری این شهر به حساب می آید. شهر اقلید زمانی در جاده شاهی، که از شیراز به اصفهان می رفت، قرار داشت همین موضوع سبب اهمیت این شهر شده بود. حوضچه دختر گبر در مرکز شهر اقلید قرار دارد در پای تپه ای به نام تل قلات واقع شده است که به دوران ساسانیان بر می گردد. به خاطر قدمت بالایی که این اثر دارد از آن با نام شناسنامه اقلید یاد می کنند. این سازه روش تدفین یکی از بزرگان آن دوران،ساسانیان، را نشان می دهد. در این روش فرد متوفی را در درون دخمه ای قرار می دانند و روی آن را می پوشاندند. بر اساس اعتقادات مذهبی آن زمان، دلیل این گونه تدفین آلوده نکردن زمین بود.
ساختار حوضچه دختر گبر اقلید
این سازه از یک بنای حوض مانند تشکیل شده و به صورت جعبه ای مستطیل شکل با عمق حدود 30 ساتی متر است و برای رسیدن به آن دو پله ساخته اند. این سازه به صورت دستکند در دل کوه است. بر دیواره آن می توانید کتیبه ای را مشاهده کنید که در روی آن مشخصات فرد متوفی و سال ساخت آن ذکر شده است. چند سطر اول کتیبه به طور کامل پاک شده و متن آن به این صورت ترجمه می شود:
«این دخمه ....... بابكان یكم .... ...... ...... زرتشتیان وبیشاپور مرزبان فرمود ساختن و این ماه آبان در سال 6 یزدگرد شاهان شاه وروزخور به بخت شدوروز ماه تنی به این آیین را به دخمه نهاده و خواسته(ای) به ارزش 12000 مزد فرمود داد».
Comments
Post a Comment